Blog

pajaci na stolickach

Bolesti chrbta, kĺbov, nôh, rúk. Čo s tým?

Máte sedavé zamestnanie?

Aké problémy Vám to môže spôsobovať?

  • bolesti v oblasti krčnej chrbtice a pliec, medzi lopatkami
  • bolesti hlavy, sánky, zubov, unavené oči
  • tŕpnutie a bolesť rúk, problém s uchopením a udržaním predmetov v ruke, môže sa objaviť opuch zápästia a prstov, problém s ohýbaním prstov (tzv. karpálne tunely)
  • bolesti v krížoch, bolesti bedrových kĺbov, bolesť / tŕpnutie nôh, obmedzenie pohyblivosti napr. neschopnosť sa ohnúť dopredu alebo sa otočiť do strany
  • kŕčové žily
  • bolesť v hrudi, ťažkosti s dýchaním, problém zdvihnúť ruku v plnom rozsahu
  • zápchy, hemoroidy, problémy s trávením
  • nervozita, nepokoj, únava, poruchy spánku
  • tras v končatinách, hlavy
  • časté nachladenia

(viac…)

ČÍTAŤ ĎALEJ
Pozdrav slnku

Individuálne hodiny jógy

Pokiaľ Vám nevyhovuje skupinové cvičenie či už z časových alebo iných dôvodov alebo uprednostňujete individuálny prístup, máte záujem o nastavenie cvičenia podľa svojich individuálnych potrieb, máte zdravotné problémy a chcete cvičenie cielene zamerané na ich riešenie,  môžete skúsiť individuálnu hodinu jogy.

To znamená cvičenie len pre jedného žiaka, učiteľ sa celú hodinu venuje len Vám a Vašim potrebám.

V prípade záujmu ma kontaktujte na 0907 229 442 prípadne emailom na kontakt@ajurvedskemasaze.sk a dohodneme si termín.

Cvičenie prebieha na Dunajskej 8.

 

ČÍTAŤ ĎALEJ
PREGNANT WOMAN

Maminy na materskej a bolesti chrbta

Ste na „dovolenke“ (materskej, rodičovskej) a bolí Vás chrbát snáď viac ako keď ste chodili do práce?

Pri nosení bábätka prevažne na jednej strane dochádza k zvýšenému napätiu vo svaloch medzi lopatkami, na pleciach, krku a v ramene, čo spôsobuje následnú bolesť. Bolesť možno cítiť hlavne medzi lopatkami, na prsných svaloch (hrudník spredu) a v ramene, v rukách, môže dôjsť až k obmedzeniu hybnosti.

(viac…)

ČÍTAŤ ĎALEJ
image1

Kurzy ajurvédskeho varenia

Kurz je určený tým, ktorí majú záujem naučiť sa pripraviť chutné jedlo v inom štýle podľa zásad ajurvédy a používať rôzne druhy korenín. Varenie je tvorivý a vedomý proces, to znamená, že jedlo sa pripravuje tak, aby bolo liekom a nie jedom – na kurze sa učí ako možno meniť vlastnosti potravín v procese prípravy jedla podľa svojich individuálnych potrieb.

(viac…)

ČÍTAŤ ĎALEJ